Chocolate smoothie bowl

En mättande chokladsmoothie bowl med havregryn och havremjölk. Toppa med hackad mörk choklad eller kakaonibs om du vill. En smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chocolate smoothie

  • 2 avokado
  • 2 bananer
  • 2 - 3 dadlar - mjuka
  • 3 msk kakao
  • 1 msk honung - flytande
  • 2 msk havregryn
  • 2 dl havremjölk

Nötter och goijbär i choklad

  • 2 dl nötter - till exempel mandel, pekannötter och hasselnötter
  • 1 tsk kakao
  • 3 msk gojibär - doppade i choklad (finns att köpa i butik om man inte hittar kan man ta torkade gojibär i stället)

Tillbehör

  • bär - färska, till exempel blåbär, hallon och jordgubbar
  • granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Chocolate smoothie: Skala och kärna ur avokadon, skala och skär bananen i skivor. Hacka dadlarna. Lägg avokado, bananbitarna och dadlarna i en mixer och mixa. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa.

  2. Nötter och goijbär i choklad: Blanda nötterna med kakaon och vänd i gojibären.

  3. Servering: Lägg upp chocolate smoothien i portionsskålar. Lägg på nötter, gojibär, bär och granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!