Chocolate chip cookies med nötter

Chocchip cookies. Härliga amerikanska kakor, fyllda med hackad mörk choklad och nötter.
Magnus Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 325 g choklad - mörk (70%)
  • 325 g nötter - blandade
  • 250 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 3 dl rårössocker
  • 2 ägg
  • 8 dl vetemjöl - (480 g)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 msk vaniljsocker - äkta

Gör så här

  1. Grovhacka choklad och nötter.

  2. Blanda smör, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i köksmaskin eller med elvisp. Arbeta snabbt in nötter och choklad.

  3. Dela degen i fyra bitar. Forma dem till längder, ca 3 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och lägg i frysen.

  4. Sätt ugnen på 175°. Ta ut en rulle och skär den i tunna skivor med vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåts­papper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kakorna svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!