Chokladbollsrulltårta – recept

Den här tårtan har en krämig choklad- och kokosfyllning och garneras med minichokladbollar. Blanda den sparade fyllningen med resten av kokosflingorna och havregryn till chokladbollsdeg. Forma ca 8 små bollar och rulla dem i kokosflingor.
Lena Söderström
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 chokladrulltårta - se separat grundrecept i länken ovan

Fyllning

  • 150 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk kaffe - starkt kallt, t ex espresso
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 dl kokosflingor - =+ extra till garnering
  • 1 dl havregryn

Glasyr

  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 msk smör - rumstempererat
  • 1,5 msk kaffe - starkt varmt

Extra garnering

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Gör chokladrulltårtan (kakan) enligt grundreceptet. Rulla ihop kakan tillsammans med papperet (från kortsidan) och låt kallna, ca 1 timme.

  2. Vispa ihop smör och florsocker ca 3 minuter, använd elvisp. Vispa i gulan och kaffet. Sikta ner kakaopulver och vispa ihop. Blanda i 1 dl av kokosflingorna.

  3. Rulla ut kakan och ta bort papperet. Bred fyllningen på kakan, spara 1 dl fyllning till garnering, och rulla ihop från kortsidan. Låt rullen ligga med skarven ner och vila i kylskåp ca 1 timme.

  4. Blanda den sparade fyllningen med resten av kokosflingorna och havregryn till chokladbollsdeg. Forma ca 8 små bollar och rulla dem i kokosflingor.

  5. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över rulltårtan. Garnera med kokosbollarna och jordgubbarna.

Vad tyckte du om receptet?

Grundrecept till chokladrulltårta hittar du HÄR!

Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!