Chipotlemajonnäs och picklad gurkad
Chipotlemajonnäs har samma fina konsistens som en "vanlig" majonnäs. Snabbpicklad gurka passar fint till burgare av olika slag.
Chipotlemajonnäs
-
3 msk
kikärtsspad
-
1 tsk
citron
- pressad
-
2,5 dl
rapsolja
-
2 tsk
chipotle chili pasta
-
0,5 tsk
salt
Picklad gurka
-
1
gurka
-
1 tsk
salt
-
2
salladslökar
-
0,5 msk
strösocker
-
1 tsk
soja
- ljus
-
1 tsk
vitvinsvinäger
Chipotlemajonnäs
-
Blanda kikärtsspad och citronsaft. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du mixar med mixerstav till en krämig majonnäs.
-
Smaka av med chipotlepasta och krydda med salt.
Gurkpickles
-
Skiva gurkan tunt. Lägg den på ett fat. Strö över saltet och låt stå ca 10 min.
-
Ansa och strimla salladslöken. Rör ihop socker, soja och vinäger. Skölj av gurkan och torka den lätt med hushållspapper. Blanda gurkan med marinad och lök och låt stå ca 15 min.