Chimichurri

Chimichurri är en syrlig och lite het sås som har sitt ursprung i Sydamerika. Passar perfekt till grillat!
Allt om Mat
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kruka kruspersilja - eller bladpersilja
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk lime - pressad
  • 2 tsk limeskal - rivet
  • 2 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Finhacka persiljan. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

  2. Blanda persilja och lök med limesaft, limeskal, chiliflakes och salt. Tillsätt olja och vinäger. Blanda ihop och låt stå ca 30 min före servering.

    Den syrliga chimichurrin med mycket persilja, vitlök och chili är mångas favorit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!