Chimichurri - enkelt recept

Chimichurri är en kryddstark sydamerikansk sås som passar bra till grillat kött, kyckling och fisk. Den kan också användas som marinad eller glaze.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl oreganoblad - färska
  • 0,5 röd chili
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 röd paprika
  • salt
  • svartpeppar - grovmalen

Gör så här

  1. Hacka vitlök och oregano mycket fint.

  2. Kärna ur chilin och finhacka den.

  3. Blanda allt i en skål och tillsätt olja, vinäger och socker.

  4. Hacka paprikan och vänd i den.

  5. Blanda och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök