Chilisenap

Chilisenap är gott att servera till julskinkan. Chiliflakes, senapsfrön och en skvätt vinäger smaksätter senapen. Gurkmejan ger både mustig smak och fin färg.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1,5 dl senap - söt stark, t ex Västervikssenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk gurkmeja - mald
  • 0,5 dl senapsfrön - gula
  • 1 tsk chiliflakes

Garnering

  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Blanda senap, vinäger och gurkmeja.

  2. Stöt senapsfröna lätt i mortel, det gör inget om en del fortfarande är hela. Blanda fröna med senapen och rör i chiliflakes.

  3. Låt senapen stå och mogna i kylen 2–3 dagar. Garnera med chiliflakes vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!