Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ägghalvor med chiliräkor – enkelt och gott recept

Bjud på underbart goda ägghalvor med chili och citron till påsk! Använd gärna färdigskalade stora räkor i lag om du har bråttom.

Carina Wall
Ägghalvor med chiliräkor – enkelt och gott recept
Ägghalvor med chiliräkor – enkelt och gott recept
Ägghalvor med chiliräkor – enkelt och gott recept
Foto: Ulrika Pousette

Chiliräkor till ägghalva

  • 150 g räkor - skalade
  • 6 ägg - hårdkokta
  • 100 g salladsskott - blandade
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 tsk honung
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl majonnäs

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Skala äggen och skär dem i halvor på längden. Lägg dem på salladsskotten på ett fat.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med honung, citronsaft och riven vitlök. Tillsätt olja och krydda med salt och peppar. Vänd i räkorna.

  3. Klicka majonnäs på ägghalvorna. Garnera med chiliräkor och dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?