Chilipapadam på vetemjöl

Papadam brukar bakas på linsmjöl eller kikärtsmjöl men i det här receptet använder vi vanligt vetemjöl.
Allt om Mat
Recept på chilipapadam på vetemjöl
Recept på chilipapadam på vetemjöl Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 chili - röd, t ex spansk peppar
  • 1 chili - grön, t ex spansk peppar
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 dl vatten
  • 2 msk rapsolja

Fritering

  • 5 dl rapsolja

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i chilin.  

  2. Dela degen i 10 bitar. Forma degbitarna till bullar och kavla ut dem till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

  3. Hetta upp oljan  till 180° i en gryta. Fritera ett bröd i taget ca 2 min på varje sida. Ta upp bröden med hålslev och låt dem rinna av på galler. Servera bröden nyfriterade.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!