Chiliinlagda västeråsgurkor

Smaka försiktigt på chilin innan så att den inte är för stark. Då räcker det med en halv av varje.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg västeråsgurkor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 grön chili - t ex spansk peppar
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skrubba gurkorna och skär dem i ca 1/2 cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur chilin.

  2. Blanda socker, ättika och salt i en bunke. Tillsätt gurkorna och rör om ordentligt. Varva gurkskivorna med chilin i burkar. Låt stå framme ca 2 timmar så att sockret börjar smälta.

  3. Ställ gurkan kallt och låt stå ca 1 vecka för att mogna. Gurkan är god till alla slags kötträtter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!