Chilihet tex-mex-soppa med färs och bönor

Mättande soppa med inspiration från Sydamerika. Chilihet tex-mex-soppa med färs och bönor serveras gärna med gräddfil och färdig tomatsalsa så blir det som tacomys i soppform.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paprika - grön
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kidneybönor - (400 g)
  • droppar tabasco - några, ev

Tillbehör

  • 1 avokado
  • nachochips
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprika och chili.

  2. Fräs färs, lök och vitlök i smör i en stekpanna 3–4 min. Lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis, paprika, chili, tomatpuré och salt. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Rör ner dem i grytan och låt dem blir varma. Krydda eventuellt extra med tabasco.

  4. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Servera soppan med avokado, chips och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!