Chilibiff med gurkyoghurt och pommes strips

Genom att röra smeten väl binds vattnet, och du undviker att biffarna vätskar sig i stekpannan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 2 msk currypasta - röd eller grön
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör

Gurkyoghurt

  • 1 gurka - färsk
  • 1 burk matyoghurt - (2 dl)
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 800 g pommes strips - en påse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ugnsbaka pommes stripsen enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Blanda currypasta, ägg, salt och vatten i en bunke. Blanda ner köttfärsen och rör tills färsen binder vattnet.

  3. Forma 8 biffar à ca 80 g. Stek biffarna på medelvärme 3–4 min på var sida.

  4. Tärna gurkan i cm-stora kuber. Blanda drygt hälften med yoghurt och salt.

  5. Servera biffarna med pommes strips, gurkyoghurt och lite extra gurka i kuber.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!