Chilibakad laxsida med primörtopping

Snabbt och enkelt har du en utmärkt bjudrätt. Sockerärter, späda örter och rädisor ger en härlig försommarkänsla.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1,5 kg laxfilé - med skinn, ASC-eller Krav-märkt
  • 1 citron
  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 4 msk persilja - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes

Tillbehör:

  • 150 g sockerärter

Garnering:

  • gurka - rädisor, smörgåskrasse, dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret i en kastrull. Skala och hacka vitlöken och blanda ner i smöret tillsammans med citronskal, honung, persilja, salt och chiliflakes.

  2. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Skeda över smöret och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Ansa och koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av och lägg upp tillsammans med laxen på ett fat. Toppa med skivad gurka, skivade rädisor, klippt krasse och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!