Chili sin carne – vegetarisk gryta med sting
Chili sin carne - en vegetarisk chili con carne! Blanda ner dina favoritbönor och servera med bröd, ris eller gryn. Laga gärna en stor sats och ha lyxig nödmat klar i frysen för stressade dagar.
Ingredienser
-
1 burk
kidneybönor
- (400 g)
-
1 burk
vita bönor
- (400 g)
-
2
gula lökar
-
2
vitlöksklyftor
-
1
zucchini
-
1
röd paprika
-
1 msk
spiskummin
- mald
-
1 tsk
cayennepeppar
-
2 msk
olivolja
-
2 burkar
tomater
- krossade (à 400 g)
-
1 msk
honung
-
2 tsk
rödvinsvinäger
-
1,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
0,5 dl
persilja
- finhackad
-
2 msk
timjanblad
- repade
Tillbehör
-
yoghurt
- turkisk eller grekisk
-
bröd
Gör så här
-
Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna zucchinin. Kärna ur och tärna paprikan.
-
Stek grönsaker och kryddor i olja tills de blir gyllenbruna. Tillsätt bönor och krossade tomater och sjud utan lock ca 10 min.
-
Smaksätt med honung och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över persilja och timjan och servera med yoghurtklick och bröd.
-
Tips! Variera hettan
• Anpassa mängden cayennepeppar om du serverar till dem som inte gillar kryddstarkt.
• Angivelsen i receptet ger en medelstark rätt.