Chili sin carne

Chili sin carne - en vegetarisk chili con carne! Blanda ner dina favoritbönor och servera med bröd, ris eller gryn. Laga gärna en stor sats och ha lyxig nödmat klar i frysen för stressade dagar.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor - (400 g)
  • 1 burk vita bönor - (400 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar tomater - krossade (à 400 g)
  • 1 msk honung
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl persilja - finhackad
  • 2 msk timjanblad - repade

Tillbehör

  • yoghurt - turkisk eller grekisk
  • bröd

Gör så här

  1. Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna zucchinin. Kärna ur och tärna paprikan. 

  2. Stek grönsaker och kryddor i olja tills de blir gyllenbruna. Tillsätt bönor och krossade tomater och sjud utan lock ca 10 min.

  3. Smaksätt med honung och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över persilja och timjan och servera med yoghurtklick och bröd. 

  4. Tips! Variera hettan

     

    Anpassa mängden cayennepeppar om du serverar till dem som inte gillar kryddstarkt.

    Angivelsen i receptet ger en medelstark rätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!