Chili på högrev - med tillbehör

Chili på högrev är ett förberett, mustigt långkok som enkelt kan värmas upp. Servera med frisk sallad, pitabröd eller ris.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 g högrev
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 röda chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 tsk koriander - mald
  • 1 tsk paprikapulver - rökt
  • 1 tsk oregano
  • 2 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond - konc
  • 0,5 tsk salt

Citrussallad

  • 750 g citrusfrukter - blandade, t ex apelsin, sweetie, blodgrape
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk persilja - grovhackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • gräddfil
  • koriander
  • pitabröd - eller ris

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva vitlöken. Strimla chilin med kärnorna kvar.

  2. Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, chili, kryddor och tomatpuré. Låt steka ca 1 minut. Häll på vatten och kalvfond. Låt chilin puttra under lock på medelvärme ca 3 timmar, tills köttet kokat sönder helt.

  3. Citrussallad: Skala citrus­frukterna med kniv och skär dem i hinnfria klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citrusfrukterna med vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt.

  4. Smaka av chilin med salt och servera tillsammans med citrussallad, gräddfil och koriander, ­gärna i ett pitabröd, eller tillsammans med nykokt ris.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!