Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Chili- och limesill

Chili- och limesill har en perfekt hetta; den goda chilismaken tillsammans med lime blev provkökets favorit.

Fredrik Eriksson
Chili- och limesill
Chili- och limesill
Chili- och limesill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill - (420 g)
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 lime
  • 1 msk koriander - hel

Inläggningslag

  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 8 kryddpepparkorn - stötta
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Lag: Koka upp alla ingredienser  så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.

  2. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin grovt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skär den i bitar. Krossa korianderfröna lätt.

  3. Varva sill, lök, chili, lime och koriander i en burk. Häll på lagen och låt sillen stå i kylen ca 2 dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?