Chili- och limesill

Chili- och limesill har en perfekt hetta; den goda chilismaken tillsammans med lime blev provkökets favorit.  
Fredrik Eriksson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill - (420 g)
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 lime
  • 1 msk koriander - hel

Inläggningslag

  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 8 kryddpepparkorn - stötta
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Lag: Koka upp alla ingredienser  så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.

  2. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin grovt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skär den i bitar. Krossa korianderfröna lätt.

  3. Varva sill, lök, chili, lime och koriander i en burk. Häll på lagen och låt sillen stå i kylen ca 2 dygn före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!