Chili- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Revbensspjäll är en klassiker på julbordet men de här har fått en spännande och annorlunda smak av chili och ingefära. Förödande goda! Ett tips är att pensla med glazen lite då och då så smakar de ännu mer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll - tjocka
  • 1 tsk salt

Glaze

  • 1 apelsin - rivet skal från
  • 1 msk ingefära - färsk riven
  • 2 tsk spansk peppar (chili) - finhackad
  • 0,5 dl honung
  • 2 dl balsamvinäger

Gör så här

  1. Lägg ingredienserna till glazen i en kastrull och koka utan lock ca 20 minuter.

  2. Sätt ugnen på 150°.

  3. Pensla spjällen med glazen. Lägg dem i en ugnssäker form och stek med bensidan upp mitt i ugnen ca 1 1/4 timme.

  4. Vänd på köttet stek ytterligare 1 timme. Pensla var 15 min. När köttet lossar lätt från benet är det klart.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!