Chili med två sorters bönor

Snabb och enkel vardagschili. Servera med turkisk yoghurt, riven ost, strimlad sallad, feferoni, varma tortillabröd och tomatsalsa.

Mitt Kök
Chili med två sorters bönor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 st lök - gul
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika - grön
  • olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 1 krm muskot
  • 1 tsk oregano
  • 400 g kidneybönor - 2 burkar
  • 400 g bönor i tomatsås - 1 burk
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka paprikan. 2 Fräs grönsakerna i olja några minuter. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med någon minut. 3 Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, vatten och fond. Låt småkoka under lock cirka 5 minuter. Servera chilin med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök