Chili med mörk choklad

Recept på chili con carne med smak av mörk choklad och chipotle. 
Mörk choklad är en perfekt genväg till 
det där lilla extra.
Recept på chili med mörk choklad.
Recept på chili med mörk choklad. Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kg nötfärs
  • 0,5 röd chili
  • 2 chipotle (torkad chilifrukt)
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk råsocker
  • 5 dl rött vin
  • 1 burk passerade tomater - (500 g)
  • 1 dl konc kalvfond
  • 2 röda snackpaprikor - eller 2 vanliga
  • 1 burk vita bönor - stora, (410 g)
  • 40 g mörk choklad - mörk
  • rapsolja - till stekning
  • 2 baguetter - gärna av surdeg

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn kött-färs, lök och vitlök i 1 msk rapsolja i en stor kastrull.

  2. Strimla röd chilifrukt och chipotle, skrapa bort ”fröna” om du inte vill att grytan ska bli stark.

  3. Tillsätt tomatpuré, röd chili och chipotle till grytan. Låt koka 2–3 min.

  4. Tillsätt råsocker, rödvin, passerade tomater och kalvfond. Låt grytan sjuda på -medelvärme ca 20 min, rör om då och då.

  5. Skär paprikan i bitar och lägg i grytan tillsammans med bönorna. Låt grytan sjuda ytterligare ca 10 min.

  6. Smaka av grytan med riven mörk choklad och 2 tsk salt.

  7. Servera chilin med avokadoröra och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!