Chili hot dog

Grillad korv med bröd är underskattat som middag, och både enkelt och bra när några är vegetarianer och andra äter kött. Chilin innehåller därför enbart bönor.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 korvar - eller vegokorvar (à 100 g, 18 % fett)
  • 4 korvbröd
  • 1 förp chilisalsa - original (380 g, Go green)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk koriander - mald
  • 2 dl inlagd gurka
  • 100 g fetaost

Tillbehör

  • 500 g potatis
  • senap
  • ketchup

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ugnsrosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Värm chilisalsan på medelvärme och tillsätt tomatpuré. Krydda med paprikapulver och koriander.

  3. Grilla korvarna och bröden i grillpanna eller på grillen. Tärna gurkan. Smula fetaosten.

  4. Lägg korvarna i bröden och toppa med bönchili, gurka och fetaost. Servera med potatis, senap och ketchup. 

Gör så här

  1. Här används färdig chilisalsa som är en blandning av bönor och salsa. Den kan ersättas med 1 dl färdig salsa som blandas med en förpackning avrunna bönor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!