Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Blötlägg chilin i kokhett vatten ca 10 min.
Halvera och kärna ur chilin. Bryn färsen runt om ca 3 min i olja så att det fortfarande är kvar grova bitar. Tillsätt lök och vitlök och stek vidare ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt.
Tillsätt chipotlechili, tomatpuré, paprikapulver, oregano, spiskummin, chilipulver och socker. Stek ytterligare ca 2 min.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner paprikan i grytan och tillsätt tomater, öl och fond. Sjud under lock på medelvärme ca 20 min, rör om då och då.
Riv chokladen fint på rivjärn. Skölj av bönorna i kallt vatten. Blanda ner choklad och bönor i grytan och koka ca 3 min.
Avokadosalsa: Halvera och gröp ur avokadorna. Mosa fruktköttet och blanda med limesaften. Krydda med salt.
Servera chilin med avokadosalsa, gräddfil och bröd. Garnera med oregano.