Chili cheese-toppar
I kyl: 1 timme och 30 minuter
Aktiv tid c:a 45 minuter
Chili cheese-toppar är ett gott drinktilltugg. Den inlagda jalapeñon varierar i styrka beroende på vilket märke som används. Får du tag på en som är riktigt het kan du minska mängden till hälften.
Ingredienser
-
1 burk
jalapeño
- inlagd (220 g)
-
0,5
röd paprika
- liten1
-
1
vitlöksklyfta
-
2 msk
rapsolja
-
2 msk
vetemjöl
-
1,5 dl
mjölk
-
2 dl
ost
- grovriven, t ex cheddar
-
2 krm
salt
Panering
-
1 dl
vetemjöl
-
2
ägg
-
2 dl
ströbröd
Fritering
-
1 l
rapsolja
Gör så här
-
Låt jalapeñon rinna av och grovhacka den. Kärna och hacka den röda chilin. Skala och finhacka vitlöken.
-
Fräs chili och vitlök i olja i en kastrull under omrörning ca 5 min. Rör i mjölet och häll över mjölken. Låt koka under omrörning ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och blanda i osten. Krydda med salt. Låt smeten svalna.
-
Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa små toppar på en bricka eller skärbräda, pudrad med majsstärkelse. Ställ topparna i kylen ca 1 timme.
-
Lägg mjölet på ett fat. Vispa upp äggen på en tallrik. Lägg ströbrödet på en tredje tallrik. Vänd topparna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Ställ återigen topparna i kylen ca 30 min.
-
Hetta upp oljan till 180°. Fritera topparna i oljan tills de fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
-
Servera topparna nyfriterade som drinktilltugg.