Chicken milanese

Recept på chicken milanese. En underbar krispig kycklingrätt som passar lika bra till middag som till lunch.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (à 150 g)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 6 dl panko - (japanskt ströbröd)
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja

Sallad

  • 500 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 100 g babyspenat
  • 1 dl syltlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Halvera kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunnare skivor av varje filé. Krydda med salt och peppar.

  2. Lägg mjölet i en skål. Vispa ihop äggen. Lägg panko i en tredje skål.

  3. Sallad: Halvera tomaterna. Skala gurkan lite slarvigt och skär i grova bitar. Blanda med tomater, gurka, spenat och syltlök.

  4. Doppa kycklingen i mjöl, ägg och sist i panko. Stek i smör och olja tills de är gyllenbruna, frasiga och genomstekta.

  5. Ringla olja och vinäger över salladen. Krydda med salt och peppar. Servera genast med den frasiga kycklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!