Chicken larb
Chicken larb som kan stavas på många olika sätt, äts i flera sydostasiatiska länder och kan göras på både fläsk- och kycklingfärs. Ofta reds rätten med mixat, rostat ris men här gör vi en snabbvariant som blir lika god. Servera som lunchrätt eller lättare middag eventuellt med ris.
Ingredienser
-
500 g
kycklingfärs
-
2
rödlökar
-
1 knippa
salladslök
-
2
röda chili
- t ex spansk peppar
-
2
vitlöksklyftor
-
3 msk
rapsolja
-
3 msk
soja
- thailändsk, eller annan ljus soja
-
1,5 msk
fisksås
- asiatisk
-
1 msk
palmsocker
- eller rårörsocker
-
1 kruka
mynta
-
1
gemsallad
Garnering
-
jordnötter
- orostade
Gör så här
-
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna eventuellt ur chilin och finhacka den. Skala och finhacka vitlöken.
-
Stek kycklingfärsen olja tills den är smulig och har fått fin färg. Tillsätt rödlök, salladslök, chili och vitlök och stek under omrörning ca 3 min. Tillsätt fisksås, soja och socker och låt fräsa ytterligare ca 2 min. Grovstrimla myntan och vänd ner den i fräset
-
Sära på gemsalladsbladen. Fördela larben på tallrikar och stick salladsbladen vid sidan om. Strö över jordnötter och servera genast.