Chèvre med lökkokta sultanrussin

Värmd ost smakar extra härligt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g chèvreost
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk råsocker
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 dl sultanrussin

Tillbehör

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Lägg den i en kastrull. Tillsätt vatten, socker, vinäger och salt. Koka utan lock ca 5 min. Tillsätt russinen och koka 1 minut. Låt kallna.

  2. Skär osten i fyra bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och värm i eftervärmen i ugnen ca 5 min. Servera den ljumma osten med russin- och lökröran och knäckebröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!