Chèvre chaudsallad med rödbetor, vattenmelon och rostade valnötter

Recept på chèvre chaudsallad med rödbetor och valnötter. Här möts sött och salt, varmt och kallt.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 skivor baguette - stora
  • 2 msk smör
  • 4 skivor chèvreost
  • 2 msk honung - flytande

Rödbets- och vattenmelonsallad:

  • 4 rödbetor - kokta
  • 4 skivor vattenmelon
  • 1 salladshuvud - t ex ekbladssallad

Tillbehör:

  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. Sallad: Skiva rödbetorna. Skölj skalet på melonen och skär melonen i bitar. Lägg salladen i en skål. Blanda i rödbetsskivorna och vattenmelonbitarna.

  2. Sätt ugnen på 225° och grill.  Stek brödet i smör på båda sidorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bryt osten i bitar och fördela dem på bröden. Tillaga mitt i ugnen 4–5 min. Ta plåten ur ugnen och ringla honung över osten.

  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.

  4. Lägg bröden på salladen. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Strö över valnötter och servera. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!