Chèvre chaudsallad med rödbetor, vattenmelon och rostade valnötter
I ugn: 4 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Recept på chèvre chaudsallad med rödbetor och valnötter. Här möts sött och salt, varmt och kallt.
Ingredienser
-
4 skivor
baguette
- stora
-
2 msk
smör
-
4 skivor
chèvreost
-
2 msk
honung
- flytande
Rödbets- och vattenmelonsallad:
-
4
rödbetor
- kokta
-
4 skivor
vattenmelon
-
1
salladshuvud
- t ex ekbladssallad
Tillbehör:
-
2 msk
rapsolja
-
0,5 tsk
flingsalt
-
1 krm
nymald svartpeppar
-
50 g
valnötter
Gör så här
-
Sallad: Skiva rödbetorna. Skölj skalet på melonen och skär melonen i bitar. Lägg salladen i en skål. Blanda i rödbetsskivorna och vattenmelonbitarna.
-
Sätt ugnen på 225° och grill. Stek brödet i smör på båda sidorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bryt osten i bitar och fördela dem på bröden. Tillaga mitt i ugnen 4–5 min. Ta plåten ur ugnen och ringla honung över osten.
-
Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
-
Lägg bröden på salladen. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Strö över valnötter och servera.