Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Cheesecake med hallon och vit choklad

Frisk och syrlig sommardessert. Smakar ljuvligt!
Mitt Kök
Cheesecake med hallon och vit choklad
Cheesecake med hallon och vit choklad
Cheesecake med hallon och vit choklad
HELÉN PE

Ingredienser

  • 250 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarponeost
  • 200 g philadelphia
  • 0,5 dl socker
  • 125 g vit choklad
  • 200 g hallon
  • hallon - färska, till dekoration

Gör så här

  1. Smält smöret. Krossa kexen fint i en matberedare och häll över det smälta smöret. Blanda tills du får en smulig massa. Häll ner i en form med löstagbar kant och låt vila cirka 30 minter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält under tiden chokladen och låt svalna något.

  3. Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone, Philadelphiaost och socker i en annan.

  4. Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet. Vänd sedan ner den vita chokladen i smeten. Dela hallonen och rör i även dem.

  5. Ta ut formen ur kylen och baka av bottnen i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

  6. Häll över smeten i formen och låt stå i frysen i cirka en timma innan servering.

  7. Ta ut cheesecaken och dekorera med färska hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök