Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Cheesecake med citron och lakrits

Pröva denna ljuvliga cheesecake med smak av citron och lakrits!

Mitt Kök
Cheesecake med citron och lakrits
Cheesecake med citron och lakrits
Cheesecake med citron och lakrits
PERNILLA WÄSTBERG

Botten

  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk rålakritspulver*

Smet

  • 600 g philadelphia
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • citron - skalet av en (ta bort det vita)
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 dl lemon curd - (färdig på burk)
  • 1,5 tsk rålakritspulver* - (eller lakritsgranulat som du gjort av rålakritspulver)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Riv mandelmassa med ett rivjärn och blanda med ägg, potatismjöl och lakritspulver till en jämn smet.

  3. Häll i springform och jämna till den så att den blir slät.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.

  5. Låt svalna. Gör under tiden smeten.

  6. Vispa samman philadelphiaost, vaniljsocker och strösocker i en skål. Tillsätt ett ägg i taget.

  7. Rör i potatismjöl, citronskal, lakritspulver eller lakritsgranulat och lemon curd. Blanda till en jämn smet. Smaka av. Du kan behöva ytterligare rålakritspulver om du vill få starkare smak.

  8. Häll smeten i formen ovanpå den avsvalnade mandelmassebottnen och skaka försiktigt så att den blir jämnt fördelad.

  9. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen, cirka 40-45 minuter tills fyllningen stannat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök