Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake i burk

Recept på lättlagad cheesecake i burk. Använd små konservburkar med snäpplock till desserten. De håller tätt och dessutom ser det trevligt ut när det är dags att njuta av dem. Förvaras i kylväska.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Cheesecake i burk
Cheesecake i burk
Cheesecake i burk
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 3 mskströsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 7digestivekex
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 250 gnaturell färskost
  • 3 mskflorsocker
  • 2 tskcitronskal- rivet
  • 2saft från citron

Garnering:

  • citronmeliss- mynta och/eller ätbara blommor

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Skiva 3/4 av jordgubbarna och lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min. Blanda i vaniljsocker och låt kallna. Halvera resterande jordgubbar.

  2. Mixa kex och kanel till fina smulor i en matberedare.

  3. Rör ihop färskost, florocker, citronskal och citronsaft.

  4. Lägg kexsmulorna i botten av 4 små burkar. Varva krämen med kokta jordgubbar och färska. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?