Cheesecake i burk

Recept på lättlagad cheesecake i burk. Använd små konservburkar med snäpplock till desserten. De håller tätt och dessutom ser det trevligt ut när det är dags att njuta av dem. Förvaras i kylväska.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 7 digestivekex
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 250 g naturell färskost
  • 3 msk florsocker
  • 2 tsk citronskal - rivet
  • 2 saft från citron

Garnering:

  • citronmeliss - mynta och/eller ätbara blommor

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Skiva 3/4 av jordgubbarna och lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min. Blanda i vaniljsocker och låt kallna. Halvera resterande jordgubbar.

  2. Mixa kex och kanel till fina smulor i en matberedare.

  3. Rör ihop färskost, florocker, citronskal och citronsaft.

  4. Lägg kexsmulorna i botten av 4 små burkar. Varva krämen med kokta jordgubbar och färska. Garnera med citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!