Cheesecake, cappuccino

Cheesecake med cappuccinosmak. Kakan kan med fördel förberedas en dag i förväg.
Cheesecake, cappuccino
Cheesecake, cappuccino Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 1 tsk kanel
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl kaffe - starkt, kallt
  • 200 g philadelphia - går bra med light
  • 2,5 dl kesella
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • kakao - att sikta över
  • mörk choklad - mörk

Gör så här

  1. 1/Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna. 2/Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt. 3/Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig. 4/Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen. 5/Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!