Cheddar- och kumminfyllda smördegspalmiers

Cheddar- och kumminfyllda smördegspalmiers är så enkelt och så gott. Palmiers, de små frasiga bakverken av smördeg, kan göras dagen före och sprödvärmas strax före servering.

Monica Eisenman
Monica Eisenman
Cheddar- och kumminfyllda smördegspalmiers
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor - (ca 170 g)
  • 1 dl cheddarost - finriven
  • 1 msk kumminfrön

Pensling

  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Kavla ut smördegsplattorna tunt. Strö över ost och kummin. Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Skär smördegen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.

  3. Grädda snittarna mitt i ugnen ca 12 min tills de är gyllenbruna. Låt palmiers svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?