Charktallrik med melon

Lätt förrättsassiett att förbereda helt eller delvis. Om plats finns i kylen kan tallrikarna göras klara och invänta serveringen då basilikaoljan droppas på.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg honungsmelon
  • 1 kg cantaloupe
  • 1 kg cantaloupe
  • 8 lufttorkad skinka - Scan Gourmet
  • 16 salami - skivor

Basilikaolja

  • 1 basilika - färsk kruka
  • 2 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl rapsolja - eller olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Garnering och servering

  • 1 basilika - färsk
  • 4 bröd - rostat, eller värmd baguette

Gör så här

  1. Till basilikaoljan, lägg basilikablad och skalade vitlöksklyftor i en smal skål. Mixa med stavmixer tillsammans med olja och vatten till en grön sås. Smaka av den med salt.

  2. Skär melonerna i vardera åtta klyftor och tag bort kärnorna.

  3. Lägg upp melonklyftorna med skinka och salami på.

  4. Droppa över basilikaolja inför serveringen och garnera tallrikarna med basilikablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!