Chardonnay- och timjanmarinerade morötter

Sommarmorötterna får en mustig smak och doft med hjälp av vitt vin och lite timjan.
Lotta Bäckström
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 2 msk timjan - hackad
  • 3 msk örtsmör - (se recept)
  • 2 dl vitt vin - torrt, t ex chardonnay

Gör så här

  1. Skrapa eller skala och skär morötterna i 1 cm stora slantar. Koka dem i lättsaltat vatten 5–10 min tills de är nästan mjuka. Häll av vätskan.

  2. Fördela morötterna på 4 stora aluminiumfolieark. Strö över timjan och lägg på en klick örtsmör. Vik upp folien till små paket med en öppning längst upp. Häll på vinet.

  3. Vik ihop paketen helt. Vira gärna in varje paket i ytterligare ett aluminiumfolieark för att minimera risken att vinet ska läcka ut.

  4. Grilla paketen på direkt värme ca 10 min.

Örtsmör

Till 6-8 personer:

100g smör, rumsvarmt

2 msk olivolja

1 msk hackad persilja

1 msk hackad basilika

0,5 tsk örtsalt

1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Rör ihop smöret med olja och örter. Krydda med örtsalt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!