Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Champagnecocktail med konjak och bubblor

Recept på festlig cocktail med champagne och konjak. Sockerlagen som blir över håller 1 månad i kylen.

Champagnecocktail med konjak och bubblor
Champagnecocktail med konjak och bubblor
Champagnecocktail med konjak och bubblor
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 cl konjak
  • 2 cl sockerlag - med apelsin, se recept
  • 1,5 dl champagne - eller mousserande vin

Sockerlag, 2 dl

  • 1 apelsin - gärna ekologisk
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Sockerlag: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär av det yttersta skalet med en vass kniv, se till att inget av det vita kommer med.

  2. Lägg apelsinskalet i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka upp och sjud ca 5 min. Låt kallna. Sila bort apelsinskalen.

  3. Blanda konjak och sockerlag i glas. Fyll på med champagne och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?