Ceviche med tonfisk och apelsin
I kyl: 30 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Ceviche med tonfisk och apelsin är en fräsch förrätt. Apelsinen ger cevichen en god sötma.
Ingredienser
-
250 g
tonfisk
- färsk, MSC-märkt
-
1
apelsin
-
1
lime
-
2
salladslökar
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1 dl
majs
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 kruka
bladpersilja
Tillbehör
-
2
tortillabröd
Gör så här
-
Skär tonfisken i små tärningar. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av 1 tsk skal. Skär av skalet från apelsinen och skär den i små tärningar. Halvera limen och pressa ut 2 msk saft. Blanda tonfisken med apelsinskal och limesaft. Låt stå i kylen ca 30 min.
-
Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda tonfisken med apelsintärningar, lök, chili och majs. Krydda med salt och peppar.
-
Rosta tortillabröden i en torr, het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Skär dem i trekanter.
-
Toppa cevichen med persilja och servera med de rostade tortillabröden.