Ceviche med tonfisk och apelsin

Ceviche med tonfisk och apelsin är en fräsch förrätt. Apelsinen ger cevichen en god sötma.

Ceviche med tonfisk och apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g tonfisk - färsk, MSC-märkt
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 dl majs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka bladpersilja

Tillbehör

  • 2 tortillabröd

Gör så här

  1. Skär tonfisken i små tärningar. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av 1 tsk skal. Skär av skalet från apelsinen och skär den i små tärningar. Halvera limen och pressa ut 2 msk saft. Blanda tonfisken med apelsinskal och limesaft. Låt stå i kylen ca 30 min.

  2. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda tonfisken med apelsintärningar, lök, chili och majs. Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta tortillabröden i en torr, het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Skär dem i trekanter.

  4. Toppa cevichen med persilja och servera med de rostade tortillabröden.

Vad tyckte du om receptet?