Ceviche med sötpotatis och nachos
Ceviche med sötpotatis och nachos passar bra att plocka med t ex framför tv:n. Hittar du inte färsk tonfisk kan den ersättas med lax.
Ingredienser
-
250 g
tonfisk
- färsk, MSC-märkt
-
1
sötpotatis
- (400 g)
-
2
lime
-
1 bit
gurka
- (ca 10 cm)
-
2
salladslökar
-
0,5
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1 kruka
koriander
-
1 msk
olivolja
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
10
nachos
Gör så här
-
Skrubba sötpotatisen noga och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna.
-
Skär tonfisken i små tärningar, ca 1 x 1 cm. Halvera och pressa ut 3 msk saft ur limen. Häll limesaften över fisken och låt stå i kylen ca 10 min.
-
Skär gurkan i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och strimla chilin. Hacka hälften av koriandern.
-
Blanda fisken med gurka, lök, chili, koriander och olja. Krydda med salt och peppar.
-
Lägg potatisskivorna på ett fat och toppa med cevichen. Krossa nachosen och strö dem över. Garnera med resterande koriander.