Ceviche med lax, mango & avokado

En fräsch och vacker rätt. Använder du vanlig färsk lax bör den frysas och sedan tinas före tillagning. Passar som förrätt eller till brunchen.
Mitt Kök
Foto: Martin Skredsvik
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 2 lime - saften
  • 2 msk ingefära - färskriven
  • flingsalt
  • 2 avokador
  • 2 mango
  • 1 - 2 röd chili
  • 1 knippa salladslök
  • 1 kruka koriander - färsk
  • 1 lime

Limesås

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 lime
  • salt

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg den på ett fat. Pressa över limesaft, riv över ingefära och strö på några nypor flingsalt.

  2. Skär avokado och mango i klyftor och strimla chili och salladslök. Fördela laxen och de andra ingredienserna i portionsglas. Lägg på fina korianderblad och en limeklyfta.

  3. Blanda crème fraiche, majonnäs och limesaft, smaka av med salt. Servera med den kalla såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!