Ceviche

Recept på ceviche. Färska laxen kan för säkerhets skull frysas ett par dygn före tilllagning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g laxfilé - färsk
  • 4 msk lime - saften av 3 st
  • 1 dl apelsin - saften av 1
  • 1 chili - jalapeño
  • 2 avokador
  • 5 tomater
  • 2 röda paprikor
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk salt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk koriander - –2 msk finhackad färsk

Gör så här

  1. Putsa laxen och skär den i fina tärningar. Ställ den kallt.

  2. Pressa lime och apelsin. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Blanda hacket med fruktsaften och laxen.

  3. Ställ den att marinera ett par timmar i kylen.

  4. Tärna avokadorna lika fint som laxen. Kärna ur och finhacka tomater och paprikor. Finhacka salladslöken. Blanda allt det hackade i en skål och pressa i vitlöken.

  5. Blanda ner laxen med sin marinad. Smaka av med salt och finhackad färsk koriander. Servera det goda hacket i matskedar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!