Cemitas

Lite söta och saftiga bröd från Mexiko med god syra från filmjölken. Passande bröd till pulled pork eller hamburgare.
Foto: Jonas Cramby

Cemitas

  • 100 g smör
  • 11 dl vetemjöl - (660 g)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk torrjäst
  • 4 ägg
  • 3 dl filmjölk

Pensling

  • ägg
  • vatten

Garnering

  • sesamfrön

Gör så här

  1. 

  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ihop smör och ägg. Värm filmjölken till 45 grader. 

  3. Blanda ner ägg- och smörblandning och filmjölk i de torra ingredienserna och blanda till en kladdig deg. Arbeta degen i hushållsmaskin eller med elvispens degkrokar 10–15  min. Låt degen jäsa övertäckt ca 1  ½ timme. 3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i bitar. Forma dem till släta, platta bullar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 1 timme. 4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg blandat med vatten och strö eventuellt på sesamfrön. 5. Grädda mitt i ugnen 18–20 min, tills bröden fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!