Cava med coppadrapperade grillade nektarinklyftor

Cava med coppadrapperade nektarinklyftor från grillen är gott att starta middagen med. Coppa är lufttorkad fläskkarré som är vanlig i Italien. Scan gör sin coppa av svensk rapsgris.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 nektariner
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 12 skivor coppa - tunna, Scan

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur nektarinerna. Skär dem i 6 klyftor vardera. Krydda klyftorna med peppar och linda en skiva coppa runt varje klyfta. Fäst skivorna med tandpetare.

  2. Grilla nektarinklyftorna runtom tills coppan fått fin färg. Servera genast med ett glas sval cava.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!