Cashewnötskakor

Kakor till jul! I originalreceptet på dessa nötkakor är det jordnötter, men här har de bytts ut mot cashewnötter som har en mildare smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1 dl cashewnötter - hackade
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vetemjöl

Till garnering

  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad - mörk

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Blanda ner havregryn, nötter, bakpulver och mjöl. Blanda till en smidig deg.

  2. Forma till en lång rulle, ca 5 cm i diameter. Skär i 20 skivor och rulla till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15 min i 175 grader.

  3. Bryt chokladen i bitar och smält varje sort för sig i mikrovågsugn. Ringla smält choklad över kakorna. Låt kallna innan de packas ner i kartong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!