Carrot cake bliss balls  

Carrot cake bliss balls är en dröm för kokosfantaster! Sötman i bollarna kommer från morot, dadlar och lönnsirap.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 2,5 dl solrosfrön - naturella
  • 2,5 dl kokos - riven
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 2 krm salt
  • 8 medjool-dadlar - –10 stora, urkärnade
  • 2 tsk lönnsirap

Garnering

  • 1,5 dl kokos - riven

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg solrosfrön, kokos, kanel och salt i en matberedare och mixa till ett mjöl. Tillsätt morötter och dadlar och mixa samman till en kletig smet.

  2. Smaka av med lönnsirap om du vill ha dina bollar sötare eller om smeten känns för torr. Är smeten för lös kan du tillsätta lite mer kokos.

  3. Rulla bollar av smeten och rulla dem därefter i kokos. Lägg i kylen ca 1 timme före servering. Bollarna är hållbara i kylen ca 1 vecka i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Få månadens bästa baktips i vårt färska nyhetsbrev – signa upp dig här!