Carpaccio på pilgrimsmusslor

Carpaccio på pilgrimsmusslor är en läcker förrätt. Tillagningen sker med hjälp av grapefruktsaft. Syran påverkar proteinet i pilgrimsmusslorna och skivorna blir vita och fasta.
Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 16 pilgrimsmusslor - stora (kammusslor) MSC-märkta
  • 1 blodgrape
  • 1 fänkålsstånd - litet
  • 6 - 8 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 tsk röd chili - t ex spansk peppar, finhackad
  • 0,5 dl gräslök - hackad

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Skiva musslorna tunt med en vass kniv. Fördela dem på tallrikar.

  2. Skala grapefrukten med en vass kniv så att det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Ta vara på saften. Pressa också ut saften ur hinnorna.

  3. Ansa och hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel.

  4. Droppa 1/2-1 msk grapefruktsaft och olja över pilgrimsmusslorna. Krydda med salt och peppar. Lägg på grapefruktsklyftor och strö över chili och gräslök. Toppa med fänkål och garnera med vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!