Carpaccio på pilgrimsmusslor
Carpaccio på pilgrimsmusslor är en läcker förrätt. Tillagningen sker med hjälp av grapefruktsaft. Syran påverkar proteinet i pilgrimsmusslorna och skivorna blir vita och fasta.
Ingredienser
-
16
pilgrimsmusslor
- stora (kammusslor) MSC-märkta
-
1
blodgrape
-
1
fänkålsstånd
- litet
-
6 - 8 msk
olivolja
-
1 tsk
flingsalt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
4 tsk
röd chili
- t ex spansk peppar, finhackad
-
0,5 dl
gräslök
- hackad
Garnering
-
vattenkrasse
Gör så här
-
Skiva musslorna tunt med en vass kniv. Fördela dem på tallrikar.
-
Skala grapefrukten med en vass kniv så att det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Ta vara på saften. Pressa också ut saften ur hinnorna.
-
Ansa och hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel.
-
Droppa 1/2-1 msk grapefruktsaft och olja över pilgrimsmusslorna. Krydda med salt och peppar. Lägg på grapefruktsklyftor och strö över chili och gräslök. Toppa med fänkål och garnera med vattenkrasse.