Carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar

Recept på carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar. Mjälla färska betor med get­oströra. Mandlarna ger god knaprighet. 

Ingredienser

  • 1 kg betor - gärna i olika färger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Getoströra

  • 300 g chèvreost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja
  • 100 g mandlar - sötsalta

Garnering

  • oregano

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna. 

  2. Röra: Mixa getosten med crème fraichen. Krydda med salt och peppar. Lägg upp i en skål och ringla på olja.

  3. Skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg ut skivorna på ett uppläggningsfat. Ringla över olja. Strö på mandlar och flingsalt. Garnera med oregano. Servera med getoströran.  

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!