Carpaccio med valnöts- och rosmarinsvinägrett

Mat-Tinas carpaccio från boken "Tinas kök" (Damm förlag).
Tina Nordström
Carpaccio med valnöts- och rosmarinsvinägrett
Carpaccio med valnöts- och rosmarinsvinägrett Foto: ur boken "Tinas kök" (Damm förlag)

Ingredienser

  • 300 g oxfilé - färsk
  • 1 rucolasallad - ask
  • manchego - eller parmesan, hyvlad

Vinägrett

  • 0,5 dl valnötter
  • 0,5 msk rosmarinkvistar - färsk eller 1 tsk torkad
  • 1 rödlök
  • 0,75 dl rapsolja - kallpressad
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med vinägretten. Hacka valnötter och rosmarin, skala och finhacka löken.

  2. Blanda allt med rapsoljan och smaksätt med salt, svartpeppar och lite citronsaft.

  3. Skiva oxfilén så tunt som möjligt. Fördela ruccolan på tallrikar, lägg på kött och ringla över vinägretten. Salta och dra ett par drag med svartpepparkvarnen. Hyvla ost över.

  4. Låt oxfilén stå och dra i 5–10 minuter före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!