Carbonara med kantareller

Spagetti carbonara blir extra god med kantareller. Variera carbonaran med olika sorters svamp, till exempel karljohanssvamp eller skogschampinjoner.
Allt om Mat

Spagetti carbonara

  • 400 g spaghetti
  • 1 bacon - (140 g)
  • 1 gul lök
  • 300 g kantareller
  • 100 g ärtor - frysta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora.

  2. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Stek lök och svamp i fettet efter baconet ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med salt och peppar.

  4. Låt pastan rinna av och blanda med bacon och svampfräs. Strö över persilja och servera spagettin med rå äggula.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!