Capresesallad med melon

Capresesallad med melon är en fräsch och god förrätt. Ställ fram chiliflakes på bordet så kan var och en strö på efter smak.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 cantaloupe - liten
  • 10 tomater - små, i olika färger
  • 70 g sallad - blandad
  • 200 g minimozzarella
  • 0,5 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1.  Halvera melonen och skrapa ut kärnorna. Ta ut kulor med kuljärn eller en liten sked.

  2. Halvera tomaterna. Lägg sallads-bladen på tallrikar och fördela melon, tomater och ost ovanpå. Strö över basilikabladen. Ringla över olja, salta och krydda med chiliflakes.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!