Caponata med zucchini

Ge dig en själv en smaklig dos vitaminer med den här härliga grönsaksröran av sicilianskt ursprung - perfekt antingen till en god köttbit eller ensam med en bit nybakt bröd.
Allt om Mat

Caponata med zucchini

  • 2 aubergine - långsmala
  • 2 paprikor
  • salt - efter behag
  • salt
  • extra jungfruolivolja - efter behag
  • 1 gul lök
  • 5 zucchini - /squash
  • 100 g tomater - finkrossade Mutti Polpa
  • basilika - till garnering

Gör så här

  1. Skölj auberginen och skär de i tärningar(lite större) och bred ut tärningarna på ett fat och strö salt över.

    Låt vila i 20 minuter, så de vätskar av sig. Under tiden, så hacka löken och låt den sedan bryna i en stekpanna med extra jungfruolivolja i.

    Tillsätt Mutti POLPA finkrossade tomater, lite salt och låt sjuda i 10 minuter.

    Skär även paprika och zucchini i större tärningar och häll tomatsåsen, alla grönsaker (men torka först av auberginen) i en ugnsfast form och ringla över lite extra jungfruolivolja.

    Låt caponatan bli klar i ugnen som skall ha 200 graders temperatur och “grönsaksgrytan” bör stå inne i ugnen i cirka 50 minuter.

    Dekorera caponatan med färska basilikablad och ät gärna crostini till eller annat bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!