Cakepops med Oreokakor
I kyl: 10 minuter
I frys: 30 minuter
Tid att stelna:
Aktiv tid c:a 20 minuter
Söta kakbollar som doppas i smält vit choklad. Variera utseendet med olika sorters strössel.
Ingredienser
-
1 pkt
Oreo cookies
- (154 g)
-
2 msk
färskost
- naturell
-
150 g
choklad
- vit
Garnering
-
strössel
Gör så här
-
Mixa kakorna till smulor. Blanda ner färskosten, lite i taget, till en mjuk men fast deg.
-
Dela degen i 10 bitar. Rulla till bollar. Lägg dem på en tallrik och ställ dem i kylen ca 10 min.
-
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Tryck in en klubbpinne i varje kakboll. Dra ut pinnen och doppa toppen i den smälta chokladen. Sätt tillbaka klubbpinnarna i bollarna. Ställ bollarna i frysen ca 30 min.
-
Fyll några höga, smala glas med salt, strösocker eller annat som kan hålla pinnarna på plats.
-
Värm den smälta chokladen om den har stelnat. Ta bollarna ur frysen och doppa dem i chokladen. Garnera bollarna med strössel innan chokladen har stelnat. Ställ pinnarna i glasen och låt stelna.
-
Knyt ett fint band runt varje pinne före servering.