Cannelloni med ricotta och spenat

Recept på cannelloni med ricotta och spenat. Färska lasagneplattor varierar i tjocklek. Anpassa därför ugnstiden så att cannellonin blir mjuka men fortfarande lite al dente.
Cannelloni med ricotta och spenat
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g lasagneplattor - färska
  • 1 rödlök
  • 500 g bladspenat - fryst
  • 250 g ricottaost
  • 1 burk pastasås - gärna med chili (500 g)
  • 1 förp ostsås - (400 ml)
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt spenaten och stek på hög värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Ta stekpannan åt sidan och rör i ricottan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna med skarven nedåt i en smord ugnssäker form. Häll över tomatsås och sedan ostsås.

  3. Tillaga cannellonin mitt i ugnen 15–25 min.

  4. Blanda 2 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över sallad och servera den till cannellonin.

Vad tyckte du om receptet?