Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på cannelloni med ricotta och spenat. Färska lasagneplattor varierar i tjocklek. Anpassa därför ugnstiden så att cannellonin blir mjuka men fortfarande lite al dente.
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt spenaten och stek på hög värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Ta stekpannan åt sidan och rör i ricottan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna med skarven nedåt i en smord ugnssäker form. Häll över tomatsås och sedan ostsås.
Tillaga cannellonin mitt i ugnen 15–25 min.
Blanda 2 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över sallad och servera den till cannellonin.